Parkeergarage Het Turfschip in Breda in gebruik

Op vrijdag 21 november is de nieuwe gemeentelijke parkeergarage Het Turfschip aan het Chasséveld in Breda officieel in gebruik genomen. De nieuwe garage biedt plaats aan 600 auto’s. Met dat grote aantal parkeerplaatsen en ook een stalling voor 400 fietsen heeft Het Turfschip voldoende ruimte voor bewoners en bezoekers van niet alleen bioscoop en fitness, maar ook van theater en casino.

De modern ingerichte garage bestaat uit een grote parkeerkelder met daarnaast vijf lagen in een parkeertoren aan de achterkant van het complex. De ondergrondse parkeerlaag bevindt zich direct onder de megabioscoop en de fitnessruimten. De ingang ligt aan de voorkant van het complex. Via twee rijbanen naar beneden krijgt men toegang tot de parkeergarage.
De garage is gebruiksvriendelijk ingericht en heeft parkeervakken van 2,5 meter breed. De vloeren van de verschillende parkeerlagen hebben steeds een andere kleur en de parkeervakken zijn duidelijk genummerd, zodat het makkelijk te onthouden is waar de auto geparkeerd staat.
Via de garage zijn de entreehal van de bioscoop en de fitnessruimten goed te voet bereikbaar. In de hal ernaast staan betaalautomaten. Voor bewoners van de appartementen in het Turfschipcomplex zijn er extra parkeerplaatsen.
In principe gelden dezelfde parkeertarieven als in de andere gemeentelijke garages, maar tot 1 januari geldt in de nieuwe parkeergarage een gereduceerd tarief van € 0,80 per uur of € 4,00 per dag. Het stallen van fietsen is gratis.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.