HOV-verbinding tussen Hengelo en Enschede rond

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat geeft de Regio Twente een extra financiële impuls van 10,7 miljoen euro voor maatregelen die op de korte termijn de doorstroming van het openbaar vervoer verbeteren. De Regio Twente en de provincie Overijssel verdubbelen de bijdrage van het Rijk. Met het bedrag wordt de HOV-midden/Krakeling gerealiseerd.
Dit is een hoogwaardig openbaar vervoer busverbinding tussen Hengelo en Enschede (deels vrije busbaan). Deze verbinding maakt onderdeel van het zogenoemde Agglonet-systeem, het Twents openbaar vervoersysteem waarin trein en bus optimaal aansluiten.
Het bedrag is onderdeel van het Actieprogramma Regionaal OV. In totaal wordt 1 miljard euro op voorstel van staatssecretaris Huizinga en provinciale en regionale bestuurders verdeeld over 50 projecten. De helft van het bedrag komt voor rekening van de decentrale overheden. Met de investering wil de staatssecretaris de reissnelheid verhogen, ontbrekende verbindingen aanleggen en capaciteitsproblemen oplossen. Zo kan sneller, vaker en zonder omweg worden gereisd. Het actieprogramma regionaal OV is onderdeel van de MobiliteitsAanpak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.