Zwolle: servicetaxi vervangt buslijn

Servicetaxi Zwolle is de naam van een nieuw vervoerssysteem dat per 13 december 2008 in werking treedt. Het deur-tot-deur-vervoer is bedoeld voor mensen van 70 jaar en ouder die op meer dan 400 meter afstand van een bushalte wonen in de stad Zwolle.

Servicetaxi Zwolle moet het wegvallen van buslijn 10 van de stadsdienst compenseren, die ophoudt te bestaan. Onlangs heeft de Provincie Overijssel besloten Buslijn 10 van de stadsdienst, beter bekend als Servicebus of Plusbus te stoppen. De lijn werd onvoldoende gebruikt. Om ervoor te zorgen dat een kleine groep mensen die slecht ter been is blijvend gebruik kan maken van het openbaar vervoer, bieden de Provincie Overijssel en Gemeente Zwolle Servicetaxi Zwolle als alternatief. De Provincie financiert, de gemeente voert uit.
De Servicetaxi wordt samen met het Wmo-vervoer tot en met 2010 uitgevoerd onder de regie van de provincie Overijssel en wordt, net als het WMO-vervoer, uitgevoerd door de gemeente Zwolle, die ook het serviceloket van het WMO-vervoer beheert. De gemeente Zwolle heeft het vervoer ondergebracht bij TCZ (Taxi Centrale Zwolle).

In 2010 loopt de concessie af voor het openbaar vervoer. Deze wordt dan opnieuw aanbesteed door de provincie Overijssel. De provincie wil in de nieuwe aanbesteding gaan inzetten op een betere integratie tussen het openbaar vervoer en het doelgroepen vervoer.De Servicetaxi is vergelijkbaar met de huidige WMO-taxi en voorziet de doelgroep van op maat gesneden vervoer tegen aantrekkelijke voorwaarden en lage kosten. Het gaat daarbij om specifiek seniorenvervoer (70-plussers) die in de stad Zwolle verder dan 400 meter van een bushalte wonen. Naar schatting komen 350 mensen in aanmerking voor Servicetaxi Zwolle. Om gebruik te maken van Servicetaxi Zwolle dient men een pas aan te vragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.