Skimmen parkeerautomaat blijft problemen geven

Rechts een geskimde parkeerautomaat.

In Utrecht is opnieuw een parkeerautomaat van de gemeente Utrecht geskimd. De aanpassing van de parkeerautomaat is zeer professioneel uitgevoerd, aldus de gemeente. De gemeente vraagt gebruikers extra alert te zijn op aanpassingen van parkeerautomaten en hun bankafschriften te controleren.
Een paar maanden geleden werden in Utrecht ook al twee parkeerautomaten geskimd. Ook in Amsterdam gebeurde dat al. De gemeente Utrecht onderzoekt i.s.m. met de leverancier naar aanpassing van de automaten om deze wijze van frauderen te voorkomen. Bij de geskimde automaten is voor de pasinvoer een opzetstuk geplaatst om de magneetstrip te kopiëren, boven de pinterminal is een camera geplaatst om de pincode te filmen. Het aantal geskimde passen en de hoogte van de schade is niet bekend.
De gemeente probeert skimmen van parkeerautomaten te voorkomen. Onder meer door een lichte kleur voor de behuizing die ervoor zorgt ervoor dat eventuele aanpassingen extra opvallen. Daarnaast is de pinterminal onder een hoek geplaatst om meekijken te bemoeilijken. Op het instructiescherm is te zien hoe een originele automaat eruit ziet, zodat gebruikers zelf aanpassingen kan constateren. Ook krijgt de gebruiker het advies het intoetsten van de pincode af te schermen. Tot slot controleert de gemeente regelmatig alle parkeerautomaten op onregelmatigheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.