Aantal reizigers NS stijgt

In de eerste helft van 2011 zaten er 4% meer reizigers in de trein dan in dezelfde periode van 2010. Dat betekent een toename van ongeveer 50.000 reizigers per dag.
Steeds meer reizigers gebruiken hierbij de OV-chipkaart. Sinds de introductie van reizen op saldo in september 2010 is ruim één miljoen mensen overgestapt van het papieren kaartje naar de OV-chipkaart. Naast een stijging in reizigersaantallen bij het reguliere treinvervoer kiezen sinds begin 2011 steeds meer reizigers voor de Hogesnelheidstrein Fyra tussen Amsterdam en Breda met stops op Schiphol en Rotterdam. In het eerste half jaar van 2011 is het aantal reizen met Fyra gestegen tot meer dan een miljoen ten opzichte van een kwart miljoen in het eerste half jaar 2010. Reizigers winnen op dit traject op die manier 35 minuten reistijd. Voor de snelle treinverbinding tussen Amsterdam en Parijs (Thalys), is de kaartverkoop met 10% gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2010.
De NS maakt deze cijfers bekend in het halfjaarbericht over 2011. Daarin wordt verder gemeld dat de samenwerking tussen ProRail en NS ten aanzien van reisinformatie is geïntensiveerd en NS is nu verantwoordelijk voor de totale reisinformatie. Verder zijn NS stations de afgelopen maanden voorzien van 1.000 nieuwe reizigersinformatieborden. Verder is in alle ICM-treinen is voor de reiziger draadloos internet beschikbaar. De eerste reacties van klanten zijn zeer positief. De komende jaren zullen alle intercity-treinen met draadloos internet worden uitgerust. In alle nieuwe en gemoderniseerde treinen vindt de reiziger nu op meerdere plekken actuele informatie op schermen over aankomsttijden en overstapmogelijkheden.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.