Shared Space Steenstraat in Arnhem kampt met parkeerproblemen

Het bord bij de ingang suggereert een shared space straat waar kinderen, fietsers en auto’s de ruimte moeiteloos delen. Maar de bezoekers aan de drukke Arnhemse winkelstraat moeten nog wel wennen aan het concept. Er wordt lukraak geparkeerd en voetgangers wagen zich nog niet in het territorium van de auto.

Volgende maand is de officiële opening van de tot shared space omgevormde winkelstraat tegen het centrum van de stad. De hoge stoepranden zijn vervangen door lage schuinoplopende trottoirbanden, de grijze stoep is verdwenen evenals de rode fietsstroken. Er ligt nu één soort bestrating van gevel tot gevel. Aan de noordkant is een strook van 1 meter breed waar het laden en lossen moet gebeuren en waarover fietsers kunnen uitwijken. Parkeren mag alleen nog aan de zuidkant, waar de parkeervakken nu summier staan aangegeven. Het winkelende publiek lijkt zich daar nog niet veel van aan te trekken en parkeert aan beide zijden. Daarom heeft de gemeente nu grote borden bij de ingang geplaatst om duidelijk te maken dat alleen rechts van de weg geparkeerd mag worden. De gemeente Arnhem doet onderzoek naar de beleving van de verkeersveiligheid in de Steenstraat. Er is vooraf gepeild hoe bezoekers, bewoners en ondernemers denken over de herinrichting en dit onderzoek wordt volgend jaar herhaald.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.