Winterswijk start proef dynamische parkeercontrole

Winterswijk gaat een dynamisch parkeerverwijssysteem in het centrum aanbrengen. Daarbij worden twee parkeerterreinen voorzien van sensoren die niet alleen aangeven of een parkeervak bezet is, maar ook of iemand te lang in de blauwe zone staat.
Om het vinden van een parkeerplaats in het centrum eenvoudiger te maken wordt de komende jaren een dynamisch parkeerverwijssysteem in het centrum van Winterswijk gerealiseerd. Met het systeem hoopt de gemeente het zoekverkeer in het centrum te verminderen en de beschikbare parkeerplaatsen beter te benutten.
Het systeem wordt gevoed met sensoren in de parkeervakken die draadloos gegevens over de bezetting doorgeven aan verwijsborden langs de parkeerroute. Deze borden geven aan of er nog vrije plaatsen zijn en vervangen de bestaande ANWB-borden langs de parkeerroute. . De sensoren maken gebruik van zowel een infrarood techniek als een magnetisch veld. Ook het handhaven van de blauwe zone in het centrum kan effectiever worden. De handhavers krijgen namelijk automatisch een melding wanneer een auto langer dan is toegestaan in de blauwe zone parkeert.
De sensoren in de parkeervakken zijn ontwikkeld door Nedap en in Nederland nog niet op deze schaal toegepast. Als het systeem goed werkt, kan het worden uitgebreid naar de andere parkeerterreinen. In totaal gaat het uiteindelijk om zo’n 1.000 parkeerplaatsen

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.