Gratis openbaar vervoer voor ouderen op Schouwen-Duiveland verlengd

De provincie Zeeland en de gemeente Schouwen-Duiveland hebben besloten de proef met gratis openbaar vervoer voor ouderen te verlengen tot 30 juni 2009. Medio 2009 zal een gezamenlijk besluit worden genomen over het vervolg van deze actie.

Met de SchouwenDuivelandPas kunnen inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland die 65 jaar of ouder zijn gratis reizen met het openbaar vervoer. De pas is tot 30 juni 2009 geldig. Dit betekent dat de pas met het jaartal 2008 ook te gebruiken is in 2009. De inwoners die tussen 1 januari en 30 juni 2009 65 jaar worden ontvangen van de gemeente Schouwen-Duiveland een SchouwenDuivelandPas.

Het gratis aanbod geldt voor pashouders op alle dagen van de week de gehele dag. De SchouwenDuivelandPas is van maandag tot en met vrijdag geldig vanaf 9.00 uur.

De SchouwenDuivelandPas is mogelijk gemaakt door de gemeente Schouwen-Duiveland en de provincie Zeeland gezamenlijk met regionale ondernemers en de Stichting SchouwenDuivelandPas. De pas is er in drie versies.
Een inwonerspas voor inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland met aanbiedingen en arrangementen van regionale bedrijven en organisaties;
Een inwonerspas 65+ voor inwoners van de gemeente die 65 jaar of ouder zijn;

Een toeristenpas voor bezoekers van de gemeente.
De toeristenpas is er nu ook als Winterpas. De Winterpas kent dezelfde mogelijkheden als de Zomerpas, met een belangrijke uitzondering: er is geen gratis openbaar vervoer mogelijk voor de toeristen. De musea die geopend zijn tijdens de kerstvakantie zijn wel vrij toegankelijk met de Winterpas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.