Lochem schaft betaald parkeren af

Het was al een van de goedkoopste gemeenten van ons land om te parkeren, maar vanaf 2013 is parkeren in Lochem helemaal gratis. Goed voor de middenstand, zo hoopt de gemeente.
Parkeren in Lochem kost €0,46 per uur. Als het aan B&W lag, zou het tarief worden opgetrokken naar €0,70 per uur, maar de gemeenteraad besliste anders. Met ingang van 2013 hoeft men niet meer te betalen voor het parkeren in het centrum van Lochem. Binnen de grachten geldt dan een parkeerschijfzone met een maximaal toegestane parkeertijd van twee uur. Daarnaast komen er tien zogenaamde shop&go-plaatsen met een maximaal toegestane parkeertijd van een half uur. Shop&go-plaatsen zijn voor kort parkeerders en zijn vooral bedoeld om een snelle boodschap in het centrum te kunnen doen. Met de blauwe parkeerschijf kunnen automobilisten er vanaf januari 2013 een half uur kosteloos staan.
De operatie gaat de gemeentebegroting zo’n € 84.000 achterop zetten, vergeleken bij een oplossing met een parkeertarief van €0,70 per uur. Die laatste oplossing zou ca. €62.000 in het laatje brengen, de parkeerschijfoplossing gaat de gemeente circa €22.000 kosten. Daarbij is meegenomen dat bij doorvoering van betaald parkeren de automaten aan vervanging toe waren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.