Rotterdam halveert tarief bewonersabonnement wijkparkeergarages

Voor wijkparkeergarages zijn de abonnementstarieven in Rotterdam voor zowel bewoners als bedrijven fors verlaagd. Het tarief voor bewoners is zelfs gehalveerd en gaat in 2009 € 25,10 kosten. Dat was € 50,20 per maand.
Voor bedrijven wordt het maandabonnement verlaagd tot € 75,30 (was € 100,40). Met dit veel lagere tarief wil de gemeente het gebruik van de wijkparkeergarages stimuleren. Vooral in de wijkparkeergarages buiten het centrum is vaak nog volop plaats.
Op straat gaan sommige tarieven omhoog, andere omlaag. Rotterdam kent een vraagafhankelijk parkeersysteem op straat. Hierdoor kunnen de parkeertarieven per dag en per dagdeel variëen, met andere woorden: hoe drukker, hoe duurder. Door middel van metingen wordt de parkeerdruk periodiek vastgesteld, de tarieven worden daarop zo nodig naar boven of beneden aangepast.
In 2009 variëren de tarieven bij de parkeerautomaten in het stadscentrum van € 1,50 tot € 3,00 per uur. Het hoogste parkeertarief in het centrum is met 9% verlaagd van € 3,30 tot € 3,00 per uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.