Nieuwe parkeer-bv organiseert parkeerhandhaving in Oud-Zuid Amsterdam

Een nieuwe parkeer-bv voert vanaf 1 januari de fiscale parkeerhandhaving in het grootste gedeelte van Amsterdam. De gemeente verzelfstandigt de parkeerhandhaving en brengt deze activiteit onder bij een parkeer-bv. Het nieuwe bedrijf (een 100% overheids-bv) heeft de eerste nieuwe opdracht al binnen: vanaf 1 juli 2009 zal de parkeer-bv onder de naam Cition ook de parkeerhandhaving uitvoeren in stadsdeel Oud-Zuid.
Op dit moment voert de dienst Stadstoezicht de parkeerhandhaving uit in de meeste stadsdelen. De gemeente verzelfstandigt de fiscale parkeeractiviteiten van de dienst en brengt deze onder bij een nieuw bedrijf. De aandelen van dit bedrijf zijn voor 100% in handen van de gemeente.
Enige jaren geleden besloten enkele stadsdelen de parkeerhandhaving aan te besteden. De gemeente heeft vervolgens het besluit genomen de parkeerhandhaving te verzelfstandigen. Tegelijkertijd heeft de dienst Stadstoezicht hard gewerkt aan de kwaliteit van haar dienstverlening en aan efficiëntere handhaving. De organisatie is ingrijpend gereorganiseerd en heeft fors geïnvesteerd in nieuwe technologische toepassingen. De introductie van kenteken-parkeren en mobiel scannen zijn voorbeelden hiervan.
Stadsdeel Oud-Zuid gunt de parkeerhandhaving de komende vijf jaar aan Cition. Volgens het stadsdeel voldoet de offerte van de parkeer-bv aan alle kwaliteitseisen zoals neergelegd in het Programma van Eisen. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat Cition een marktconforme en betrouwbare aanbieding heeft gedaan.
Cition zegt direct marktleider in Nederland te zijn op het gebied van fiscale parkeerhandhaving. De parkeer-bv zal gebruik maken van de modernste digitale middelen om de parkeercontrole te organiseren, waaronder mobiel scannen. Ook start Cition in 2009 met de verkoop van digitale parkeertickets en vergunningen via internet. Binnenkort presenteert Cition het logo en de huisstijl van de nieuwe organisatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.