Ontwerp haltes kerntraject Zuidtangent gekozen

zuidtangentDe Zuidtangent krijgt eind 2009 nieuwe haltes. De haltes zijn vormgegeven als een soort wachtruimten, waarbij veel aandacht is voor het comfort voor de reizigers. Zo is er voldoende beschutting tegen wind en regen en er is ook plek om te kunnen zitten.

Ook is gekeken naar veiligheid, duurzaamheid en mogelijkheden voor informatievoorzieningen. Daarnaast zijn de wachtruimtes door hun vormgeving herkenbaar als halte van de Zuidtangent. Het ontwerp is gemaakt door het ontwerpbureau From A to B.
De nieuwe wachtruimten worden geplaatst op alle haltes van het zogeheten kerntraject van de Zuidtangent. Het kerntraject loopt vanaf de halte Europaweg in Haarlem tot en met de halte Schiphol Noord. Een uitzondering wordt gemaakt voor de halte van Schiphol Plaza. Dit ontwerp zal aansluiten bij het ontwerp van Schiphol. In totaal gaat het om 14 haltes.
De huidige haltes bleken niet bestand tegen de weersomstandigheden. Het opknappen of aanpassen ervan was technisch erg lastig en ook te duur. Daarom is gekozen om een nieuwe halte te laten ontwerpen. In de tussentijd zijn tijdelijke abri’s geplaatst op de haltes.
De aanschafkosten voor de 28 wachtruimtes van de 14 haltes bedragen circa € 3,5 miljoen. Het gekozen ontwerp wordt verder uitgewerkt, waarna de aanbesteding voor de productie van de wachtruimten start. Vanaf november 2009 tot medio 2010 worden de nieuwe haltes geplaatst op het kerntraject.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.