Rotterdam: driekwart in bezit chipkaart

metro_retBijna driekwart van de reizigers in de Rotterdamse metro bezit nu een OV-chipkaart. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de RET in de aanloop naar de afschaffing van de strippenkaart in de Rotterdamse metro op donderdag 29 januari 2009.

Het aantal aanvragen en de verkoop van de OV-chipkaart zijn, evenals het gebruik ervan, de afgelopen week sterk gegroeid. Op grond van deze cijfers concludeert de RET dat de reizigers zich goed voorbereiden op de overstap van strip naar chip.
Veel abonnementhouders hebben gehoor gegeven aan de oproep van de RET om zo snel mogelijk via internet of via een aanvraagformulier een persoonlijke OV-chipkaart aan te vragen. Afgelopen week werden er ongeveer 15.000 persoonlijke OV-chipkaarten geproduceerd, 3000 meer dan de week ervoor.
Het aantal verkochte anonieme OV-chipkaarten is afgelopen week fors gegroeid naar 12.000, tegenover 5000 een week eerder. Behalve bij de automaten zijn er vooral veel kaarten verkocht bij de wederverkopers.
De verkoop van het aantal wegwerp OV-chipkaarten blijft ongeveer gelijk, zo’n 3500-4000 per week. De RET verwacht dat dit aantal na 29 januari sterk zal toenemen door de aanschaf van incidentele reizigers.

Bijna driekwart van de reizigers in de Rotterdamse metro bezit nu een OV-chipkaart. De RET verwacht dat dit percentage de komende dagen niet meer substantieel zal stijgen. Een aantal aanvragen voor de persoonlijke OV-chipkaart zit nog “in de pijplijn”. Daarnaast zullen er late beslissers zijn die direct een anonieme kaart kopen op diverse verkooplocaties. Voor deze groep heeft de RET extra voorzieningen getroffen op een aantal metrostations door middel van vooraf opgeladen kaarten. Tenslotte is onduidelijk of het percentage zwartrijders (gemiddeld 10-12%) de metro gaat mijden of toch een OV-chipkaart aanschaft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.