Amsterdam aan de slag met Parkeerregieorgaan

amsterdam2Amsterdam bundelt de activiteiten rond het parkeren in een Parkeerregieorgaan. Deze projectorganisatie verenigt de expertise van stadsdelen en de gemeentelijke dienst Infrastructuur en Vervoer (dIVV) over parkeerdiensten en gaat de digitalisering uitvoeren.

Vanaf juli 2013 stapt Amsterdam volledig over op digitaal parkeren. De draaiknopautomaten verdwijnen en betalen bij de automaat kan alleen nog met pin, chip of creditcard. De controle gaat ook digitaal, door het scannen van het kenteken van de auto. Overtreders ontvangen een parkeerboete per post, deze ligt straks niet meer achter de ruitenwisser.

De gemeente Amsterdam wil zo’n €15 tot 20 miljoen bezuinigen op het parkeren door verlaging van de kosten en verhogen van de opbrengsten. Het Parkeerregieorgaan (PRO) moet ervoor zorgen dat de handhaving in heel Amsterdam efficiënter en goedkoper verloopt door strakkere regie op het toezicht en nieuwe methodieken van toezicht. Het aantal parkeerautomaten zal worden verminderd. Het PRO gaat namens de hele gemeente onderhandelen met Cition over fiscale parkeerhandhaving, beheer van automaten en verdere automatisering. Verder worden de bezoekerstarieven stedelijk vastgesteld evenals de uitwerking van P&R-beleid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.