Nieuwe betaalmethode parkeerautomaten moet skimmers buitenspel zetten

Parkeon 210x297 Ad.Een proef in de gemeente Den Haag heeft geleid tot een oplossing die het skimmen bij parkeerautomaten onmogelijk zou maken. “Dip & Go – snel en veilig” heet de nieuwe manier van betalen waarbij de parkeerder geen pincode hoeft in te voeren.

De ING, Betaalvereniging Nederland en Taxameter Centrale B.V. hebben onlangs een proef van 2 maanden gehouden bij een aantal parkeerautomaten in Den Haag. Tijdens de proef is de nieuwe betaalmethode “Dip & Go – snel en veilig” uitvoerig getest.
Bij “Dip & Go – snel en veilig” betaalt de parkeerder het kaartje met zijn gewone pinpas. Net als bij een normale pinbetaling maakt de parkeerautomaat na het invoeren van de pinpas verbinding met de bank. Het rekeningsaldo wordt gecheckt en na goedkeuring kan de transactie verder gaan. Met Dip & Go hoeft de parkeerder nu echter geen pincode in te voeren, maar enkel de transactie te accorderen.
Doordat de pincode niet wordt ingevoerd, kunnen skimmers volgens de initiatiefnemers onmogelijk de volledige pinpasgegevens bemachtigen. Daarnaast duurt een parkeertransactie tot wel 30 procent korter.
“Dip & Go – snel en veilig” wordt alleen geïntroduceerd voor betalingen bij parkeerautomaten en heeft een maximum transactiebedrag van 50 euro per keer. De nieuwe betaalmethode zal in vanaf dit jaar stapsgewijs ingevoerd worden bij de Nederlandse parkeerautomaten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.