Binnenkort ook mobiel parkeren zonder card in parkeergarages

mobielparkerenIn gemeenten groeit de behoefte om eenvoudig mobiel parkeren in parkeergarages aan te bieden. Tot nu toe kan dat veelal alleen met een specifieke card van een parkeeraanbieder, zo stelt het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten. SHPV werkt daarom aan een oplossing die mobiel parkeren in garages zonder card overal mogelijk maakt.

Voor de toegang tot parkeergarages of –terreinen wordt voor de identificatie van het voertuig steeds meer het kenteken gebruikt. Dat gebeurt door de kentekenplaat geautomatiseerd te lezen of een radiografisch device uit te lezen. Ook voor toegang tot tolwegen, tunnels of evenementen wordt dit systeem steeds meer gebruikt. Betalen per mobiele telefoon is in dit systeem niet eenvoudig. Zo moet de klant bijvoorbeeld veelal een kaart of toegangspas hebben als bewijs dat het via een parkeerprovider wil betalen. Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) ontwikkelt nu een oplossing die zo’n kaart overbodig maakt. Het systeem koppelt het kenteken meteen aan een parkeerprovider. Zo kunnen de parkeerkosten naderhand met de provider verrekend worden. SHPV wil de oplossing via het Nationaal Parkeer Register aan gemeenten aanbieden. Op dit moment wordt de dienst geïmplementeerd in garage in Amsterdam.

Overigens laat Parkmobile weten dat klanten van deze provider al in meer dan 24 parkeergarages op kenteken kunnen parkeren zonder kaart.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.