Honderd extra parkeerplaatsen voor bewoners in het centrum van Amsterdam

markenhovenBewoners met een parkeervergunning kunnen vanaf vandaag zonder extra kosten parkeren in de gemeentelijke garage Markenhoven in het centrum van Amsterdam. Het inzetten van ongebruikte inpandige parkeerplaatsen is onderdeel van het eind 2012 aangenomen Parkeerplan van de gemeente.

Als bewoners willen, kunnen ze in plaats van op straat in de garage parkeren en simpelweg op kenteken binnenrijden. In Markenhoven zijn honderd plaatsen beschikbaar. Komende jaren worden tot maximaal 5.000 extra parkeerplekken gerealiseerd in bestaande en nieuwbouw garages voor bewoners met een parkeervergunning.
De 400 bewoners met een parkeervergunning voor de buurt rond Markenhoven mogen de parkeerplaatsen vrijwillig gebruiken, zonder extra kosten. Ze hoeven niks extra’s te doen en kunnen inrijden op hun kenteken.
Amsterdam wil met het inzetten van deze parkeerplaatsen de bestaande parkeergarages beter benutten en auto’s meer onder de grond brengen. Na de zomer worden ook de andere gemeentelijke centrumgarages (Stadhuis/ Muziektheater, Willemspoort en de Piet Heingarage) opengesteld voor vergunninghouders. Die zijn naar verwachting goed voor in totaal 500 parkeerplekken. In commerciële parkeergarages worden de komende twee jaar ongebruikte, leegstaande plekken gehuurd. Het totaal aan extra parkeerplekken in het centrumgebied gereserveerd voor vergunninghouders kan dan oplopen tot 3.300. Daarnaast worden er tot 2020 nog eens 1.700 parkeerplekken bijgebouwd, bijvoorbeeld boven de diepe Noord/Zuidlijnstations Vijzelgracht en Rokin, maar ook in de nieuw te bouwen Marnixgarage en de parkeergarage Boerenwetering.

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.