Snelweg A9 richting Alkmaar BEELD beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Tinelou van der Elsken

Rijkswaterstaat koopt alvast strooizout voor de winter

Winter/sneeuw: Snelweg A9 richting Alkmaar

Rijkswaterstaat is gestart met de inkoop van strooizout voor de wintermaanden. De eerste schepen met zout uit Duitsland zijn deze week aangekomen bij de centrale opslagloods van Rijkswaterstaat in Utrecht. De dienst vult de voorraad aan met in totaal 135 miljoen kilo zout.

Volgens Rijkswaterstaat is het voordelig om nu alvast zout in te kopen. Bovendien hebben leveranciers dan meer tijd om zout te brengen. Rijkswaterstaat heeft vier centrale zoutloodsen in Nederland. Vanuit die loodsen wordt de voorraad verdeeld over 56 steunpunten in het hele land. De dienst heeft aan het begin van de winterperiode ongeveer 250 miljoen kilo strooizout op voorraad.

Sneeuwbuien

Vorige winter is in totaal ook 135 miljoen kilo strooizout verbruikt. Dat was meer dan in de jaren daarvoor door de hevige sneeuwbuien in februari van dit jaar. Toen reden de strooiwagens 72 uur achter elkaar door om wegen begaanbaar te maken. De winter van 2020-2021 staat op de derde plek van winters waarin het meest is gestrooid.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.