Amerikaanse Shutdown zit Sensor City Assen dwars

assenDe gevolgen van de shutdown in Amerika zijn tot in Assen merkbaar. Deelnemers aan de proef met sensortechnologie langs de kant van de weg, in de auto en op de smartphone krijgen mogelijk te maken met GPS fix vertraging van de On-Board Unit.

De reden is dat deze service gebruik maakt van een publieke Amerikaanse dienst: Assisted-GPS. Deze is echter door de shutdown in de Verenigde Staten niet meer bereikbaar. Hierdoor kan de zogenaamde Time To First Fix mogelijk vertraagd zijn.

Ondertussen zijn al ruim 100 auto’s voorzien van speciale apparatuur in de auto die hen voortdurend voorziet van persoonlijke verkeersinformatie in en rond Assen. Een netwerk van sensoren meet daarbij voortdurend de verkeerssituatie.

Dat is mogelijk door een netwerk van sensoren langs het wegennet, die 24 uur per dag de verkeersdrukte meten.

Recent zijn ook zes voertuigen van de brandweer in Assen voorzien van een Sensor City On Board Unit. Hierdoor kan exact de positie van brandweervoertuigen worden gevolgd tijdens de uitruk. Met deze kennis zal onderzoek gedaan worden naar manieren om de kruispunten die op de route van de brandweer liggen klaar te maken voor een snelle passage van het voertuig.

Een belangrijk aspect hierbij is hoe de andere verkeersdeelnemers goed kunnen worden voorbereid op een passerend brandweervoertuig.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.