Boeteradar: nieuwe app met NDW open data

boeteradarDe Boeteradar geeft inzage in de snelheden die gereden worden op de Nederlandse snelwegen. Op boeteradar.2coolmonkeys.nl is een kaart te zien met rode, groene of blauwe punten. Ieder punt geeft de actuele snelheid weer zoals die is gemeten door de lussen in het asfalt. Er kan gezocht worden naar trajecten waar het langzaam rijdt of waar automobilisten juist veel te snel rijden.

De app bekijkt op welke trajecten er te snel gereden is en met hoeveel kilometer per uur. Dit wordt vervolgens omgerekend in “gemiste” boetebedragen met verrassende resultaten. Uit de boeteradar blijkt dat Nederland gemiddeld iedere 5 minuten 30.000 euro aan boetes misloopt.

De app is een open data initiatief van app-bouwer 2CoolMonkeys die met de app inzicht wil geven in de mogelijkheden van open data en apps. De Boeteradar is nog steeds in ontwikkeling en zal op korte termijn ook data van webcambeelden, verkeerslichten en de matrixborden weergeven. Uiteindelijk zal deze informatie gepresenteerd worden in een app geschikt voor de smartphone en tablet.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.