Samenwerking in TrafficQuest verlengd

03_samenwerking-smallBinnenkort tekenen Rijkswaterstaat, TNO en TU Delft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst, waarmee geregeld wordt dat TrafficQuest ook de komende drie jaar kennis op het gebied van verkeersmanagement en verkeersinformatie bundelt, ontwikkelt en ontsluit.

TrafficQuest werd in 2009 door Rijkswaterstaat en TNO opgericht. De aanleiding voor de oprichting van dit expertisecentrum was dat Rijkswaterstaat en TNO een toenemende behoefte hadden aan het borgen van eerder opgedane kennis op het gebied van verkeersmanagement en het beschikbaar stellen van deze kennis voor toekomstige projecten, proeven, en kennisontwikkeling.

De activiteiten van TrafficQuest onderscheiden zich van het werk bij Rijkswaterstaat, TNO en de TU Delft door een minder projectgerelateerde en procesmatige aanpak en een meer inhoudelijke ontwikkeling, toepassing en borging van verkeerskundige kennis.

De ambitie van TrafficQuest voor de komende jaren is om te functioneren als een platform van experts op het gebied van verkeersmanagement en verkeersinformatie (VMI), met als doel het bijeenbrengen van brede kennis uit zowel de wetenschap, toegepast wetenschap als uit de praktijk op het gebied van VM en VI voor een effectievere inzet van VMI.

In het platform richt TrafficQuest zich op het toepassen van VMI kennis ten behoeve van projecten, adviezen en maatschappelijke en beleidsmatige discussies. Verder richt TrafficQuest zich op kennisontwikkeling en kennisontsluiting. In dat kader werkte Trafficquest en Verkeersnet samen bij de opzet van het Grote Big Data Congres van begin februari.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.