Live verkeersbeelden helpen een beetje

verkeerscameraSinds vorig jaar kunnen automobilisten op een website de verkeerssituatie bekijken op 13 drukke verkeerspunten in Twente. Dat doen er nu zo’n 100 op werkdagen.

Het verkeer wordt in beeld gebracht via de website www.timweethet.nl. Aan de hand van de beelden kunnen automobilisten bepalen of ze op pad gaan, later vertrekken of bijvoorbeeld een andere route nemen.

De camera’s staan langs de snelwegen A1, A35 en op drukke punten in Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal.

TIM is met een grootschalige campagne gelanceerd, die gedurende 6 weken plaatsvond in oktober en november van vorig jaar. In deze periode hebben 23.000 bezoekers van de website de camerabeelden bekeken, met gemiddeld 600 bezoekers per werkdag.

Dit aantal is echter na de campagneperiode teruggelopen tot rond de 100 bezoekers per werkdag. 39% van de bezoekers bekijkt de camerabeelden met enige regelmaat.

Aan de hand van een enquête, onder 320 respondenten, is onderzocht wat de bezoekers van de website doen als ze op de camerabeelden zien dat het druk is. 75% heeft aangegeven zijn of haar gedrag dan te veranderen. Men besluit vooral om eerder of later te vertrekken. Een kwart kiest een andere route.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.