MIT brengt dagelijks leven in beeld

coffeshops
Koffieshops in Los Angeles.

Wetenschappers van de Massachusetts Institute of Technology (MIT) zijn met opvallend project gestart waarbij de menselijke beleving van de omgeving van tal van Amerikaanse steden in beeld wordt gebracht, van fietsongeval tot koffieshop.

De kaarten op de website You are here laten vooral zien wat het effect is van sprekende visualisatie van big data. Het project komt uit de koker van de Social Computing Group van het MIT Media Lab en de bedoeling is dat vanaf nu elke dag een nieuwe kaart verschijnt die zaken in beeld brengen die van invloed zijn op ons dagelijks leven, zoals het groen om ons heen, het bankje waar we verliefd werden of de plaatsen waar we met fiets verongelukten.

Die fietsongevallen zijn al voor een aantal steden in beeld gebracht, met de mogelijkheid direct een Google Streetview beeld op te vragen van de ongevalsplek.

Een andere kaart toont de locatie van koffieshops, die worden gezien als plaatsen waar de samenleving floreert. Het zijn ontmoetingsplaatsen, er wordt gewerkt en de wereld trekt er aan je voorbij. Op de kaart is ook het invloedsgebied van de koffieshops weergegeven.

Weer een andere kaart laat zien hoe het met de groenvoorziening gesteld is. De kaart is afgeleid uit beelden van Google streetview en geeft dus de werkelijke situatie weer.

austin
Fietsongevallen in Austin
greenery
Groenvoorziening in Cambridge (VS).
Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.