Rij op tijd in het Westland

rijoptijdRij op Tijd Westerlee is de nieuwe reistijdtool die de provincie Zuid-Holland in samenwerking met het Stadsgewest Haaglanden en de gemeente Westland als pilot heeft gelanceerd. Een speciale website laat op verschillende trajecten rondom Westerlee de actuele reistijd inclusief de eventuele vertragingstijd zien.

Pijlen geven de richting en de mate van vertraging aan. Hierbij staat groen voor geen vertraging en rood voor veel vertraging. Vervolgens staat in minuten nauwkeurig de reistijd en de vertragingstijd weergegeven. De tijden zijn actueel, zodra er iets op de weg verandert, wijzigt ook direct de vertragingstijd.

Vanwege de vele werkzaamheden die op het moment rondom Westerlee plaatsvinden is dit een praktisch hulpmiddel voor de weggebruiker om te bepalen wat de beste route is.

Een extra toepassing van Rij op Tijd Westerlee is dat de gebruiker tot een uur vooruit kan kijken om te zien wat de situatie op de weg zal zijn. Op basis van deze voorspellingen kun je besluiten eerder of juist later te vertrekken. Het is mogelijk een signaal te ontvangen als er vertraging is op een bepaald traject. Door de keuze voor beste route en tijdstip, vindt een goede verdeling plaats van het verkeer rondom de verschillende trajecten. Hierdoor stroomt het verkeer beter door.

Door op www.rijoptijd.nl een account aan te maken is het mogelijk om via e-mail of sms een signaal te ontvangen als er meer dan 10 minuten vertraging is op een zelf gekozen traject. Het is mogelijk meerdere trajecten te selecteren en het tijdstip van ontvangen in te stellen. Het ontvangen van een signaal is gratis.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.