DRIPs op corridor Utrecht-Amersfoort operationeel

Op 17 maart zijn zeven berm-DRIP’s op de corridor Utrecht-Amersfoort officieel in werking gesteld. Deze borden langs de provinciale wdripsegen verschaffen actuele file-informatie over de nabijgelegen rijksweg A28. Op basis van deze informatie kan de weggebruiker kiezen tussen een route via de provinciale weg óf via de A28.

Met de inzet van de DRIP’s zal naar verwachting de doorstroming op het wegennet verbeteren.
DRIP’s verschaffen actuele file-informatie over de nabijgelegen rijksweg A28. De borden staan op cruciale keuzepunten tussen de A28 en de provinciale weg. Op de DRIP’s wordt vooralsnog alleen de file-informatie over de A28 vermeld. Op deze manier krijgt de weggebruiker de noodzakelijke informatie om een route te bepalen.
In een later stadium wordt door de provincie Utrecht en Rijkswaterstaat Utrecht bekeken of de DRIP’s ook voor andere doeleinden worden ingezet.
Regionaal Verkeersmanagement richt zich voornamelijk op het efficiënt sturen van verkeersstromen over het huidige wegennet. Dit gebeurt vanuit de regionale verkeersmanagementcentrale (RVMC) in Papendorp, Utrecht.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.