Neelie Kroes en Mobidot in de prijzen

kroesMinister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft de Paul Nouwen Award uitgereikt aan Neelie Kroes. “Haar strijd voor openheid van data en het stimuleren van creativiteit heeft grote inzichten gegeven en mogelijkheden blootgelegd, waarvan Europa in het algemeen en Nederland in het bijzonder profiteert”, zo oordeelde de jury.

Multimodale mobiliteit en internationale uitwisseling van data via een open, sterk en betrouwbaar internet zijn volgens de jury van de prijs essentieel. Kroes heeft hieraan een belangrijke bijdrage geleverd, onder andere door haar scherpe oog voor de belangen van de burger en de economie.
Kroes maakte op haar beurt van de gelegenheid gebruik om een aanmoedigingsprijs uit te reiken. Deze ging naar Mobidot, een spin-off company van het Europese SUNSET project. De start-up specialiseert zich in het meten en beïnvloeden van persoonlijk mobiliteitsgedrag via de smartphone.

De Paul Nouwen Award is een tweejaarlijkse award die wordt toegekend aan een persoon die zich heeft onderscheiden met aansprekende en vernieuwende initiatieven op het vlak van mobiliteit. De Paul Nouwen Award is een initiatief van de Paul Nouwen Stichting. Paul Nouwen wordt in Nederland en Europa gezien als een innovatief denker op het gebied van mobiliteit. Hij was onder meer hoofddirecteur van de ANWB. Paul Nouwen overleed op 18 mei 2009.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.