Flitsmeister uitgebreid met routeinfo van Be-Mobile

flitsmeisterBegin 2015 zal Flitsmeister, de app die automobilisten waarschuwt voor snelheidscontroles,  een nieuwe versie van de applicatie lanceren. De app wordt dan gecombineerd met actuele routeinformatie, op basis van de Mobile Ninja multimodale routeplanner van Be-Mobile.

Naast het routeadvies zal het ook mogelijk worden om nog meer te melden dan enkel flitsers. Zo kunnen Flitsmeister gebruikers met één druk op de knop ook meldingen gaan doen van gevaarlijke situaties en incidenten, zoals een obstakel op de weg. Flitsmeister is met 700.000 gebruikers de grootste mobiliteitsapplicatie in Nederland.

Be-Mobile en Flitsmeister willen de app ook tot in het dashboard van de auto brengen. Steeds meer auto’s worden in de toekomst uitgerust met een appstore of kunnen via Apple Carplay en Android auto via de smartphone de functionaliteiten van een applicatie naar het infotainment systeem van de auto brengen. Het is de ambitie om in 2015 de eerste auto’s met Flitsmeister in het dashboard in Europa te laten rondrijden en om Flitsmeister, naast Nederland en België, ook in de rest van Europa te lanceren.

Be-Mobile werkt ondertussen ook aan een systeem om reizigers gepersonaliseerd snelheids- en rijstrookadvies te geven, dat op termijn in Flitsmeister zal zijn terug te vinden. Dat wordt al beproefd  in het spookfileproject op de A58 in het kader van het Beter Benutten programma.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.