Applicaties ‘Roudle’ en ‘Social Charging’ in de prijzen

roudleDe applicaties ‘Roudle’ en ‘Social Charging’ hebben de Smart Mobility Challenge van de Economic Board Utrecht gewonnen. Daarmee slepen de ontwikkelaars elk 50.000 euro in de wacht voor doorontwikkeling van hun toepassingen.

Roudle is een locatieplanner die de meest duurzame plaats berekent om samen te komen met een groep mensen. Het berekent de minimale reistijd, reiskosten en CO2-uitstoot. Bedoelt voor vergaderingen met relaties uit verschillende delen van het land.

Social Charging grijpt in op de sociale verantwoordelijkheid van de gebruikers van openbare laadpalen. De app wordt gebruikt om andere e-rijders te benaderen met het verzoek om laadpalen vrij te maken van opgeladen voertuigen. De app legt boven op een laag van geo-informatie (waar staan die oplaadpalen) een laag van sociale interactie (waarschuw me als de paal vrij komt).

De prijs van 100.000 euro is, in het kader van het mobiliteitsprogramma Beter Benutten beschikbaar gesteld door het Ministerie van Infrastructuur en de provincie Utrecht.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.