Bluetooth als verkeersmonitor

Op de ringweg in Maastricht word top dit ogenblik een nieuwe methode getest om verkeerstromen te volgen. Het systeem maakt gebruik van Bluetooth en registreert de bewegingen van auto’s voorzien van dit systeem.
Bluetooth wordt onder andere gebruikt in gsm’s om die te koppelen aan headsets of navigatiesystemen. Elk apparaat is herkenbaar aan de MAC code. Door binnen een bepaalde regio of gemeente gedurende een aantal uren op diverse punten simultaan de Bluetooth MAC codes van automobilisten te registreren (bijvoorbeeld bij kruispunten of plaatsen waar regelmatig files staan), is het mogelijk om routering en reistijden van de automobilisten in kaart te brengen. De MAC codes zijn niet te herleiden tot personen, waardoor er geen privacyproblemen zijn.
De testresultaten van het systeem geven volgens het bedrijf dat het systeem ontwikkelt – OWP Research – aan dat circa 20 procent van de voertuigen in de ochtend- en avondspits en circa 30 procent van de voertuigen buiten de spitstijden in kaart kunnen worden gebracht.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.