Testomgeving voor ITS-systemen in gebruik

Connekt en TNO gaan een testomgeving voor complexe ITS systemen realiseren. Hiermee wil men onderzoeken wat deze systemen betekenen voor de verkeersveiligheid, milieubelasting en een goede doorstroming van het verkeer en hoe gebruikers hierop gaan reageren.
De testomgeving bestaat uit testopstellingen en simulaties in verschillende landen. TNO brengt samen met de partners uit het project de testomgeving op orde, waarmee de intelligente transportsystemen in zogenoemde “field operational tests” goed geĆ«valueerd kunnen worden. Daarbij gaat het om effectanalyses, kosten-batenanalyses en het uitwerken van business modellen. Ook wordt in beeld gebracht hoe deze systemen het beste in de markt gezet kunnen worden en welke stappen voor de implementatie van intelligente transportsystemen moeten worden genomen. In het ITS Testbeds project werken het MKB, kennisinstellingen en netwerkorganisaties nauw samen. Het MKB heeft de mogelijkheid om haar ITS toepassingen te laten testen. Bedrijven, die gebruik willen maken van de testomgeving, kunnen contact opnemen met TNO.
Het ITS Testbeds project is onderdeel van het Zevende Kaderprogramma van de Europese Commissie en heeft een budget van 3,5 miljoen euro. In het project werken de volgende partijen samen Connekt/ITS Netherlands, ITS Belgium, ITS France, ITS Norway, TNO, DLR, INRETS, IMEC, SINTEF, NXP, Technolution, Q-Free, TC-Matix en IBBT/TINC.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.