Anti-schokgolftherapie op A15

De maximumsnelheid op de A15 richting Rotterdam tussen Gorinchem Oost en Papendrecht wordt sinds enkele dagen bij (dreigende) filevorming in de ochtendspits verlaagd. Rijkswaterstaat verwacht dat er minder schokgolven optreden en zo een rustiger verkeersbeeld ontstaat, waardoor de reistijd betrouwbaarder wordt.
Op dit gedeelte van de A15 staan vaak files. Zowel knooppunt Gorinchem als de aansluiting Wijngaarden zijn belangrijke knelpunten, die leiden tot files. De snelheidsbeperking wordt alleen ingezet op de stukken waar het op dat moment het drukst is.
Afhankelijk van de drukte wordt de maximumsnelheid 90 of 70 km per uur. Rijkswaterstaat verwacht dat deze aanpak de schokgolven vermindert tussen Gorinchem Oost en Papendrecht. Het zal de filevorming niet oplossen maar naar verwachting wel verminderen.
Wegverkeersleiders in de verkeersmanagementcentrale in Rhoon en weginspecteurs op de weg zelf bepalen met ondersteuning van systemen gezamenlijk het moment dat en de plaats waar de maximumsnelheid

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.