Speciale SAIL versie van Superroute app

sailDe Superroute-app van Amsterdam Onderweg heeft een update ondergaan om ook de bezoekers van Sail 2015 de weg te wijzen. De app toont bijvoorbeeld de weg naar de dichtsbijzijnde beschikbare P+R locatie en voorziet de bezoeker van aansluitend ov-advies naar het evenemententerrein.

De Superroute-app is oorspronkelijk ontwikkelt voor forenzen die tijdens het ontbijt berichten kunnen ontvangen over de drukte hun gebruikelijke route naar het werk en advies over eventuele alternatieve routes.

De app houdt onder meer rekening met drukte op lokale wegen, verkeerslichten, bruggen en gladheid en dergelijke.

De app wordt ook gebruikt om reisinformatie te verstrekken rond speciale evenementen zoals concerten. Speciaal voor Sail 2015 werden enkele extra opties ingebouwd. Zo navigeer je met de app niet alleen naar een beschikbare P+R locatie nabij je SAIL bestemming. Ook leidt de app je om alle SAIL 2015 wegafzettingen en afsluitingen heen.

Verder ontvang je ook ov-advies van de P+R naar je bestemming en terug als je de P+R faciliteiten rondom Amsterdam gebruikt.

De Superroute app is onderdeel van Praktijkproef Amsterdam en wordt uitgevoerd door ARS T&TT en TNO. De proef met de Superroute app wil vooral laten zien dat verschillende vormen van verkeers- en weginformatie geïntegreerd kunnen worden ingezet. De app is beschikbaar in de Apple en Google stores.

In het kader van Sail is ook een speciaal bereikbaarheidportal in de lucht met gedetailleerde reisinformatie voor alle vervoerwijzen.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.