Google weet waar je heen wilt

googleGoogle heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn navigatieapp: Driving Mode. Daarmee weet de app op basis van je historie waar je vermoedelijk heen wilt.

De app suggereert vervolgens de snelste route, rekening houdend met actuele vertragingen onderweg.

Helemaal nieuw is de functie niet. Google Now kende al een soortgelijke optie, maar de nieuwe optie richt zich nadrukkelijk op de automobilist. Vooralsnog zit de optie alleen in de Androïd versie van de app, en ook nog niet in altijd. Waarschijnlijk is het wachten op een update die breed zal worden uitgerold.

De toepassing doet denken aan de apps ADAM en Superroute die worden ontwikkeld in het kader van de Praktijkproef Amsterdam. Daar worden nieuwe technologie├źn om files te verminderen uitgeprobeerd. Ook die apps bepalen de beste route in het woon-werkverkeer, rekening houdend met actuele verkeersverwachtingen.

Met de apps EVA en Super P-route krijgen weggebruikers persoonlijke en actuele reisinformatie rondom evenementen in Amsterdam. Bij grote drukte kunnen verschillende weggebruikers echter verschillende routeadviezen krijgen met een betrouwbare aankomsttijd. De test gaat na hoe en in welke mate het verkeer zich beter verspreidt en de files afnemen als gevolg van het gebruik van de apps.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.