Schiphol maakt navigatie binnen de terminal mogelijk

schipholEen nieuwe update van de Schiphol Airport App maakt het mogelijk deze ook binnen de terminal te gebruiken om de weg te vinden.

Omdat GPS niet werkt binnen gebouwen, zijn meer dan 2000 beacons geplaatst op de luchthaven. Daarmee kan de gebruiker van de app tot op 5 meter nauwkeurig zijn positie bepalen. De app kan zo bijvoorbeeld de weg aangeven naar de juiste gate.

Eerdere experimenten met navigatie via het Wifi-netwerk wezen uit dat deze aanpak niet zou gaan werken en dat beacons nodig waren om voldoende nauwkeurigheid te bereiken.

Daartoe werd een nieuwe plattegrond van Schiphol ontwikkeld en speciale software voor lokatiedetectie.

Dat had de nodige voeten in de aarde. Zo moet de app bijvoorbeeld weten op welke verdieping de reiziger zich bevindt. Ook het ontwerp van de kaart en de toepassing kleuren om zodoende de reiziger een overzichtelijk beeld te bieden waren onderwerp van uitvoerig onderzoek.

De ‘Indoor Wayfinding’ optie is nu een paar maanden getest. Van de gebruikers van de app gebruikt 15 procent op de indoor kaart. De app wordt dagelijks door zo’n 16.000 mensen gebruikt.

In de toekomst kan de functionaliteit ook worden gebruikt om reizigers te informeren over nabij gelegen voorzieningen, zoals bars en restaurants.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.