Overheden en bedrijven starten grootschalige verkeersproef rond evenementen Amsterdam Zuidoost

arenaOverheden en bedrijfsleven starten samen een proef om de verkeersdrukte voor en na grote evenementen in Amsterdam Zuidoost in goede banen te leiden.
De proef maakt deel uit van de Praktijkproef Amsterdam.

Een consortium van bedrijven gaat eigen gegevens, floating car data, gebruiken en deze samenvoegen met gegevens van andere bronnen, bijvoorbeeld van wegbeheerders en social media. Dankzij het combineren van gegevens moet een beter en actueler beeld ontstaan van de verkeersdrukte, waardoor het mogelijk is om betere en actuelere verkeersinformatie te geven.

Het is de bedoeling dat deze actuele informatie tijdens de proef ook te zien is op DRIPS en beschikbaar wordt gesteld aan verkeersapps. De proef gaat na in hoeverre de doorstroming van het verkeer hiermee tijdens grote evenementen verbetert, in hoeverre de weggebruikers op deze manier beter worden bediend en wat een en ander betekent voor de rolverdeling tussen de publieke en private partijen.

Het consortium van bedrijven, dat aan deze proef van de Praktijkproef Amsterdam meedoet, bestaat uit Technolution, KPN, Brand MKRS creative agency / BMCA, Goudappel-Dat Mobility, Flitsmeister en Be-Mobile. De partijen zijn overeengekomen dat de proef vóór de zomer van 2016 begint. Hoe de proef er precies uit gaat zien, werken de partijen de komende maanden gezamenlijk uit.

De Praktijkproef Amsterdam onderzoekt samen met het consortium De Digitale wegbeheerder de mogelijkheden van een tweede, vergelijkbare proef in Amsterdam Zuidoost na de zomer van 2016. De Digitale Wegbeheerder bestaat uit de volgende bedrijven: Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI), Amsterdam Smart City, CityGIS, Intemo, Ko Hartog Verkeerstechniek BV, V-Tron, Schmit Parkeersystemen, TrafficLink Intelligent Mobility Solutions en Trinité Automation.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.