Helmond Verkeerslichtenstad 2016

vri_helmondDe gemeente Helmond is uitgeroepen tot Verkeerslichtenstad 2016.

Naast de gemeente Helmond waren de provincie Zuid-Holland en de gemeente ’s-Hertogenbosch kandidaat voor de titel.

Helmond heeft op overtuigende wijze een eigen koers uitgezet, om eerst het beschikbare areaal aan verkeersregelinstallaties te moderniseren en een duurzame basiskwaliteit te garanderen. Uit metingen is gebleken dat de actuele wachttijden in de spits voor zowel het autoverkeer (gemiddeld 16,3 seconden) als voor het langzaam verkeer (gemiddeld 19,5 seconden) verrassend laag zijn, aldus de jury.

En kijkend naar de toekomst onderscheidt de winnaar zich van de andere genomineerden door een eigenzinnige keuze voor een – zeker binnen Nederland – afwijkende verkeersregelfilosofie.

De stad heeft bewust gekozen voor een innovatief netwerkregelsysteem dat momenteel al op het merendeel van geregelde kruispunten actief is. Daarmee heeft de gemeente een duidelijke voorhoederol op zich genomen. Met een rol als Living Lab trekt Helmond zelfs internationaal de aandacht. Expliciet de samenwerking zoekend met andere wegbeheerders en met de industrie bevindt deze gemeente die zich al enige tijd in het centrum van de aandacht. “Mede daardoor is zij de enige die recht heeft op de titel Verkeerslichtenstad 2016”.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.