TomTom timmert aan de weg met Traffic Centre

tomtom
Het Traffic Centre werd geopend door de Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen.

TomTom heeft het TomTom Traffic Centre in gebruik genomen. Daarmee wil het bedrijf de diensten van TomTom voor verkeersmanagement onder de aandacht brengen.

Doelgroep zijn overheden, bedrijven, partners in de autoindustrie en andere stakeholders die zich bezig houden met de toekomst van mobiliteit.

In het centrum worden TomToms data gevisualiseerd in concrete inzichten, die kunnen helpen bij het verminderen van verkeerscongestie overal ter wereld. TomTom baseert zich hiervoor op de informatie van ruim 450 miljoen GPS-navigatiesystemen wereldwijd.

Het TomTom Traffic Centre bevindt zich in een speciale ruimte in het hoofdkantoor van TomTom in Amsterdam en is daarmee de fysieke ondersteuning van TomTom City, een onlangs gelanceerd verkeersmanagementplatform dat overheden, inwoners en professionals up-to-date verkeersinformatie biedt over meer dan honderd steden wereldwijd.

In het TomTom Traffic Centre is op beeldschermen te zien hoe GPS data wordt omgezet naar up-to-date verkeersinformatie en gevisualiseerde ‘hotspots’ van verkeersopstoppingen. Overheden kunnen deze informatie direct delen met automobilisten via TomToms communicatieplatform.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.