HERE laat auto’s elkaar waarschuwen voor gevaren

hereAuto’s die aan elkaar doorgeven of het glad is, of dat er nog een parkeerplek vrij is. Volgens HERE is dat volgende jaar al mogelijk.

HERE kwam onlangs in handen van de Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Mercedes-Benz. Dat maakte het mogelijk een ‘open locatie platform’ te realiseren waar beschikbare data, verzameld door de sensoren in auto’s van deze fabrikanten, onderling wordt uitgewisseld.

Tot nu is verkeersinformatie vooral gebaseerd op GPS-data. HERE wil dat nu verrijken met crowsourced data uit de auto’s zelf.

Moderne auto’s verzamelen inmiddels informatie over snelheid, richting en locatie. Maar ook hard remmen wordt gesignaleerd en auto’s die zijn voorzien van camera’s registreren wegwerkzaamheden, knipperende waarschuwingslichten, verkeersborden inclusief tijdelijke snelheidsborden en ongevallen. En aan de hand van de regensensoren, gebruik van de ruitenwissers, doorslippende wielen of het branden van de mistlampen zijn ook de weersomstandigheden bekend.

Het open locatie platform van HERE verwerkt de informatie razendsnel en geeft die door aan andere auto’s in de buurt. Het bedrijf stelt dat op deze manier nauwkeuriger en actuelere verkeerinfo mogelijk is dan via traditionele methoden. Het bedrijf verwacht dat andere autofabrikanten zich bij het platform zullen aansluiten.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.