VERKEERSNET-congres: Mobility as a Service – 6 maart 2018

In de reeks innovatieve congressen organiseert VERKEERSNET 6 maart 2018 het congres MaaS: Mobility as a Service.

Na eerdere VERKEERSNET-congressen over Big Data en Smart Cities is MaaS opnieuw een thema dat staat voor een omwenteling in het denken over verkeer en vervoer.

Mobility as a Service is in de eerste plaats een innovatief vervoerconcept. Het combineert verschillende vervoerwijzen in een op de reiziger toegesneden aanbod, vaak inclusief planning, reservering en betalingsmogelijkheden via één account. Van deur-tot-deur, waarbij het bezit van een eigen auto geen voorwaarde meer is.

Aanbieders van vervoer, van taxi tot ov en van deelfiets tot deelauto, krijgen ermee te maken. Dat stelt ook opdrachtgevers voor nieuwe uitdagingen. Niet meer de busverbinding is onderwerp van een concessie, maar de slimste verplaatsing.

Daarnaast staat de term MaaS, of eigenlijk TMaaS, ook voor een concept waarbij leveranciers van infrastructuur ‘sleutelklare’ oplossingen aanbieden voor verkeersvraagstukken: Traffic Management as a Service. Een aanbesteding gaat niet meer over een nieuwe verkeersregelcentrale, een opdrachtgever zoekt een aanpak voor de verkeersproblemen rond het concert van Toppers in de Arena en de verkeersindustrie levert die.

Het thema MaaS heeft dus veel verschillende facetten, die niet los van elkaar gezien kunnen worden.

Het VERKEERSNET-congres brengt duidelijkheid over het concept, brengt de inbreng van de vele partijen in kaart, zoomt in op praktische voorbeelden en laat zien wat MaaS betekent voor de verkeerskundige, de beleidsmedewerker, de verkeersindustrie en de politiek.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over dit congres? Vul dan onderstaand formulier in, zodat we u actief op de hoogte kunnen houden.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.