snelfietsroute

Speciale mobiliteitskaart voor medewerkers en transport per bakfiets levert MobiliteitsAward op

In de Haagse Malietoren zijn deze week de MobiliteitsAward Haaglanden en Rijnland 2017 uitgereikt. Farmaceutisch bedrijf Astellas Pharma, telefonie-expert DB Telecom, installatie-onderneming Van Dorp en de Haagse Hogeschool behoren tot de winnaars.

De tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan die organisatie die zich op het gebied van slimme mobiliteit, logistiek of innovativiteit onderscheiden heeft van anderen.

Astellas won in de categorie ‘Werknemersaanpak groot’. De jury was enthousiast over hoe het bedrijf werknemers stimuleert om duurzaam te reizen. Zo heeft Astellas het fietsplan uitgebreid en heeft het bedrijf een mobiliteitskaart gelanceerd waarmee medewerkers ook een gratis ov-fiets kunnen huren. Ook het groene leasebeleid viel in de smaak bij de jury.

Bakfiets

DB Telecom is winnaar geworden in de categorie ‘werknemersaanpak tot 500 medewerkers’. Met het koppelen van vitaliteit aan mobiliteit had het bedrijf alle aandacht van de jury. DB Telecom stimuleert medewerkers om met de fiets naar het werk te komen, en brengt zoveel als mogelijk materiaal per bakfiets naar klanten.

In de categorie ‘logistiek’ eindigde Van Dorp Installatie Techniek als hoogste. De reden? Het bedrijf plant de logistiek zo, dat medewerkers ‘s morgens in de spits niet meer langs kantoor hoeven om materialen op te halen. Daarnaast kan Van Dorp steeds vaker op afstand digitaal klanten bedienen – wat veel riten scheelt.

Autonoom rijden

De jury ziet de Haagse Hogeschool als meest innovatief. Dat komt doordat de hogeschool veel aandacht heeft voor autonoom rijden. Het onderwerp wordt met tal van partijen gedeeld – van studenten tot docenten en van marktpartijen tot overheden.

Naast de vier winnende organisaties was er een Oeuvre Award voor Andre van Herk van de logistieke dienstverlener APC Groep. Hij maakt zich volgens de jury al vele jaren zeer verdienstelijk voor de bereikbaarheid van de regio. Niet alleen op zijn eigen vakgebied logistiek, maar ook voor de slimme mobiliteit van medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.