Hardt en BAM presenteerden een half jaar geleden hun plannen.

Hardt haalt 1,25 miljoen euro op voor ontwikkeling Hyperloop

De Delftse start-up Hardt heeft in een nieuwe financieringsronde een bedrag van 1,25 miljoen euro opgehaald voor de verdere ontwikkeling van het mobiliteitsconcept Hyperloop. Het bedrijf onderzoekt op dit moment met de Nederlandse overheid en diverse andere partijen de ontwikkeling van een testtraject in de provincie Flevoland.

In december vorig jaar nam de Tweede Kamer een motie aan waarin werd verzocht om in samenwerking met een aantal partijen de financiering van deze testfaciliteit te onderzoeken. TNO schetste eerder in het rapport ‘Hyperloop in the Netherlands’ een positief beeld over de maatschappelijke en economische waarde van een hyperloop-testfaciliteit in bijvoorbeeld Flevoland.

Duizend kilometer per uur

In een Hyperloop kunnen personen en goederen met een snelheid van meer dan duizend kilometer per uur door buizen met zeer weinig luchtweerstand reizen. Volgens Hardt zal de Randstad met een hyperloop-netwerk vanuit alle uithoeken van het land in minder dan een half uur te bereiken zijn.

Hardt is voortgekomen uit het Delftse studententeam dat vorig jaar de hyperloopcompetitie van Elon Musk won. Aannemer BAM, vervoerder NS en het regionale investeringsfonds UNIIQ sloten zich al in een vroeg stadium aan bij de Hyperloop-ontwikkelaar en toonden zich bereid om te investeren. De verwachting is dat een testfaciliteit met een lengte van 5 kilometer ongeveer 120 miljoen euro kost.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is algemeen hoofdredacteur van de ProMedia-vakbladen en is redacteur van zusteruitgave SpoorPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.