Kilometerheffing droogoefenen met iPhone

De nieuwe iPhone applicatie `Rij & Reken` geeft inzicht in wat de kilometerheffing precies kost terwijl je aan het rijden bent. Door gebruik te maken van GPS en kentekengegevens laat de iPhone tijdens de rit zien waar iemand is, hoeveel kilometer tijdens de reis is afgelegd en wat dat uiteindelijk kost aan kilometerheffing.

De applicatie is een initiatief het bedrijf ThinkSharp. `Rij & Reken` geeft inzicht in de kilometerprijs van een specifieke auto, maar geeft tijdens het rijden ook de totaalprijs van een rit. Gereden ritten worden lokaal op de iPhone opgeslagen en kunnen worden gebruikt om verschillende auto`s onderling te vergelijken.

Om snel inzicht te krijgen in de kosten per maand, zonder een rit te rijden, is er een `quick scan`-optie. Door alleen maar een kenteken en de afstand tussen woon-werk op te geven berekent de applicatie direct de kosten per maand. Omdat het wetsvoorstel omtrent de kilometerheffing nog aan wijzigingen onderhevig is, zal ook de applicatie voortdurend up-to-date worden gehouden overeenkomstig de meest recente informatie, zo beloven d emakers. In de loop van 2010 zal `Rij & Reken` ook voor andere smartphones beschikbaar komen. `Rij & Reken` is vanaf vandaag beschikbaar in de App Store. Meer informatie is te vinden op: http://www.rijenreken.nl

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.