1,5 miljoen subsidie voor studie naar MaaS bij Tu Delft

Oded Cats, universitair docent aan de TU Delft, heeft van de Europese Onderzoeksraad 1,5 miljoen euro ontvangen voor een vijfjarig onderzoeksprogramma naar Mobility as a Service (MaaS). De zogenoemde ERC Starting Grant is bedoeld als ondersteuning voor wetenschappers die nog aan het begin van hun carrière staan, maar al uitstekend werk hebben geleverd.

Cats heeft de beurs ontvangen voor het onderzoeksproject CriticalMaaS. Bestaande modellen en theorieën over reisgedrag zijn ontoereikend voor MaaS omdat binnen MaaS het conventionele onderscheid tussen individueel en collectief reizen vervalt, stelt hij. Dat heeft volgens hem ook grote gevolgen voor het transportnetwerk. Er is dus, concludeert hij, behoefte aan inzicht in hoe MaaS invloed heeft op zowel de reizigersdynamiek als de vraag naar en het aanbod van transport.

Reiziger

Cats wil nieuwe modellen ontwikkelen op basis van de vraag-aanbod-dynamiek die MaaS karakteriseert. Ook wil hij de factoren en voorkeuren blootleggen die het reisgedrag van MaaS-reizigers beïnvloeden en wil hij inzicht krijgen in de strategieën van en interacties van MaaS-aanbieders met het MaaS-platform. Een andere doelstelling is de dynamiek blootleggen die de introductie van MaaS teweegbrengt.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.