De nieuwe deel-Renaults in Amsterdam. FOTO Fetch/Pim Hendriksen

Autodeeldienst Fetch Car Sharing van start in Amsterdam

De nieuwe autodeeldienst Fetch Car Sharing is afgelopen week van start gegaan in Amsterdam. Honderd elektrische Renault ZOE’s staan daarvoor klaar, in maart komen daar nog eens honderd bij. Een tweede stad in Nederland moet dit jaar nog volgen.

Fetch Car Sharing is onderdeel van ELC Automotive, een onafhankelijke B2B-specialist op het gebied van fleet-, rent- en lease-oplossingen voor B2B-partijen in binnen- en buitenland. Amsterdam zet vooral in op elektrische deelauto’s, ELC koos daarop de elektrische Renault ZOE vanwege de praktische bruikbaarheid (vijf zitplaatsen, vijf portieren), de ruime actieradius van maximaal 300 km en omdat de batterij extra snel kan worden opgeladen.

Tevens zegt Fetch Car Sharing dankbaar gebruik te maken van de kennis en ervaring van Renault op het gebied van elektrisch rijden; Renault is de grootste aanbieder van elektrische deelauto’s in Europa. Het Franse automerk heeft meer dan 5.000 elektrische deelauto’s rijden in verschillende grote steden in Europa.

Tweede stad

De deelauto’s zijn free-floating: de auto’s hebben geen vaste parkeerplaats, maar kunnen overal binnen de parkeerzone in Amsterdam worden opgehaald en achtergelaten. De gebruiker betaalt geen parkeerkosten in Amsterdam zolang aan de wet en regelgeving voldaan wordt. Een team van medewerkers zorgt dat de auto’s worden opgeladen en beschikbaar zijn op strategische locaties in de hoofdstad. Welke tweede stad in Nederland later dit jaar volgt, wordt niet bekend gemaakt.

De ZOE’s komen in de plaats van de elektrische Hyundai IONIQ’s die vanaf eind 2017 in Amsterdam stonden. Alle 100 Ionics zijn eind december door de importeur weer opgehaald. De komst van de Renaults werd eind vorig jaar aangekondigd.

Redactie Automobiel Management

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.