Stadsbestuurder Koen Kennis en MaaS Global-hoofd Sampo Hietanen FOTO Whim

Antwerpen zoekt deelnemers aan nieuw MaaS-project

Stadsbestuurder Koen Kennis en MaaS Global-hoofd Sampo Hietanen FOTO Whim

Het Antwerpse stadsbestuur wil vaart maken met de ontwikkeling van Mobility as a Service en zoekt mobiliteitsaanbieders en ontwikkelaars van MaaS-apps voor een nieuw project. De stad wil hen helpen met het verhogen van hun connectiviteit en samenwerking, via gerichte financiële en inhoudelijke ondersteuning. Geïnteresseerde partijen kunnen zich aanmelden tot en met 22 maart 2019.

De mobiliteitsmarkt in Antwerpen bereikt momenteel “ongeziene hoogtes”, meldt de stad in een verklaring. Dat leidt tot “nieuwe uitdagingen”. Er zijn wel veel mobiliteitsoplossingen beschikbaar, maar bestaan los van en naast elkaar. Zo wordt het voor de eindgebruiker “een onduidelijk geheel”. MaaS vergemakkelijkt dit volgens het stadsbestuur door de verschillende vervoersmogelijkheden aan te bieden in één app.

Hun mobiliteitsplatform Slim naar Antwerpen start daarom een nieuw project. Doel is om bestaande mobiliteitsoplossingen helpen zich te verbinden met MaaS-applicaties. Geselecteerde projecten krijgen maximaal 50.000 euro financiële ondersteuning en kunnen rekenen op begeleiding op maat door het projectteam van Slim naar Antwerpen. Verder wil de stad een lerend netwerk rond MaaS opzetten, waarbij lessen uit de verschillende projecten gedeeld kunnen worden met andere organisaties.

Sterk gesteund

Er vindt een infosessie over de projectoproep plaats op woensdag 20 februari om 10 uur. Locatie is Den Bell, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen. Meer informatie over deze dag en de wijze van inschrijven voor het project is te vinden op de website van Slim naar Antwerpen.

Onlangs werd de Finse MaaS-app Whim actief in Antwerpen. Ralph de Jong, vanaf een vroeg stadium betrokken bij Whim, voelde zich sterk gesteund door de stad. Stadsbestuurder Koen Kennis gelooft in de kracht van marktpartijen en geeft ze alle ruimte.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.