TanQyou stapt in deelauto's FOTO TanQyou

Tankstation-uitbater TanQyou stapt in deelauto’s

TanQyou, vooral bekend als uitbater van onbemande tankstations, gaat deelauto’s aanbieden. TanQyou Vroomm heet de nieuwe service. In het komende half jaar zullen er tientallen auto`s geplaatst worden in Nederland. Vorig jaar lanceerde het bedrijf al parkeerdienst TanQyou Park, een app om in ruim tachtig gemeenten te parkeren en betalen.

“Vergelijk het met de ouderwetse boedelbak, maar dan in een modern jasje”, zegt Jan Harmen Akkerman tegen zustervakblad TankPro Magazine. “In plaats van een aanhanger kun je bij ons een complete auto huren.”

Een test met vier auto’s is succesvol verlopen en bewees volgens Akkerman dat er animo is voor deze service. In het komende half jaar zullen er tientallen auto`s geplaatst worden in Nederland. Bijzonder is dat de auto`s ook geplaatst zullen worden op andere tankstations dan de eigen Tanqyou-locaties. Een deelauto huren gaat via de TanQyou-app.

Wereld verandert

Deelauto’s aanbieden is een logische stap voor Friese onderneming, die inmiddels drie jaar bestaat. “Dienstverlening wordt steeds belangrijker voor de klant”, zegt Akkerman. “Daarnaast denken wij dat de wereld van brandstof en mobiliteit snel verandert. Je moet met deze veranderingen meegaan en als bedrijf meer bieden dan enkel brandstof.”

TanQyou is dan ook veel meer dan alleen uitbater van tankstations. Het bedrijf lanceerde vorig jaar mei de parkeerdienst TanQyou Park. Met deze app is het mogelijk om in meer dan tachtig gemeenten te parkeren en betalen. Ook ontwikkelt de onderneming apps die het brandstofverbruik van klanten bijhouden.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.