Delft Hyperloop door naar SpaceX-competitie in Californië

Het Delft Hyperloop-team is geselecteerd om mee te doen aan de race die aankomende zomer in Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië plaatsvindt. Delft Hyperloop is uit honderden aanmeldingen geselecteerd als één van de 22 teams om naar Californië te mogen reizen.

Het team bestaande uit 39 studenten, is afgelopen september gestart met het ontwerp van hun nieuwe pod. Zij werkten een half jaar lang aan de optimalisatie van het ontwerp, waarna deze op 13 februari is gepresenteerd aan het grote publiek in Museum Prinsenhof in Delft.

Teamcaptain Rieneke van Noort: “De allereerste SpaceX competitie, in 2017, werd gewonnen door Delft Hyperloop en het afgelopen jaar werd ons team tweede. Daarom hadden we een goede kans dat we dit jaar weer naar Californië zouden mogen, maar toch blijft het spannend. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een ontwerp neer te zetten dat vorig jaar overtreft om aan SpaceX te tonen dat we blijven groeien. We hopen dit jaar het wereldsnelheidsrecord van het TUM Hyperloop team, onze Duitse concurrentie, te verbreken.”

Snelheid

De komende maanden staan in het teken van de productie en het testen van het voertuig. Tijdens deze productiefase zullen de subcomponenten van het voertuig uitgebreid getest en geoptimaliseerd worden. Dit is volgens Delft Hyperloop nodig “om het risico op fouten tijdens de race te minimaliseren”.

Toch blijft het volgens het studententeam ingewikkeld om het voertuig in zijn geheel te testen. Pas bij de race in juli wordt het volledige vermogen van het voertuig zichtbaar en is te zien of het voertuig in staat is om de beoogde snelheid te behalen.

Het Hyperloop-team ontmoeten? Max Wink, business developer bij Hardt Hyperloop, geeft een gratis workshop op het spoorevenent RailTech Europe, van 26 tot en met 28 maart in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.