App autodelen, ALD Move BEELD ALD

Nieuwe app stimuleert keuze voor duurzamer vervoer

ALD Move BEELD ALD

ALD Automotive, actief in de wereld van autoleasing en wagenparkbeheer, lanceert de Mobility-as-a-Service-app ALD move in Nederland. De app geeft medewerkers dagelijks reisadvies op maat op basis van hun persoonlijke agenda. ALD move helpt leaserijders het dagelijkse woon-werkverkeer slimmer in te richten, geeft hen meer inzage in de verschillende mobiliteitsmogelijkheden en stimuleert de keuze voor duurzamere of efficiƫntere manieren van vervoer.

Het persoonlijke reisadvies is gebaseerd op realtime informatie en voorspellende analyses. Hierbij valt te denken aan file-informatie en het weer en iemands persoonlijke voorkeuren. Voor de ontwikkeling van de app werkte ALD Automotive samen met Microsoft en innovatiespecialist DearNova. De app wordt ondersteund door Microsoft’s Azure Cloud-platform en hun digitale services.

Bijzonder aan de app is verder een speciale chatbot. Die maakt gebruik van machine learning voor het oplossen van agendaproblemen zoals ontbrekende adressen of overlappende afspraken.

Incentive-programma

ALD move geeft door de koppeling met een mobiliteitskaart toegang tot aanvullende mobiliteitsoplossingen zoals het openbaar vervoer en autodeeldiensten. De app kan ook gekoppeld worden aan een incentive-programma. Medewerkers die slimme mobiliteitskeuzes maken, zoals het gebruik van een e-bike of elektrische auto, bouwen credits op. Bedrijven kunnen hun medewerkers zo nog beter stimuleren slimme en duurzame mobiliteitskeuzes te maken.

ALD move wordt in de komende maanden onder honderd gebruikers getest.

26 november organiseert VerkeersNet het eerste MaaS Congres in Belgiƫ. Wie zijn of haar kennis, product of ervaring wil delen met het grote publiek, wordt gevraagd zich kenbaar te maken.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.