AMUZ Antwerpen FOTO Koen Van Damme

Antwerpen 26 november in teken van Mobility as a Service

Om Mobility as a Service (MaaS) kan niemand meer heen. Er komen steeds meer apps waarmee gebruikers ritten met tal van vervoersmiddelen kunnen plannen en betalen. En steeds meer overheden experimenteren met het nieuwe mobiliteitsconcept. Maar om grootschalige toepassing mogelijk te maken, moeten nog veel vragen beantwoord worden. Dat gebeurt tijdens de eerste editie van het MaaS Congres België, op 26 november in AMUZ in Antwerpen.

Tal van experts belichten tijdens deze dag MaaS vanuit diverse hoeken. Aanwezig zijn onder meer: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit stad Antwerpen; Pieter Colpaert, onderzoeker van de Universiteit Gent; Carolina Castanheira, Lead of City Management solutions bij mobiliteitssoftware-platformTrafi en Caroline Cerfontaine, Unit Leader Urban Mobility Governance bij de internationale OV-organisatie UITP.

Zij bespreken onder meer de volgende vragen: hoe ver staan we nu? Wie krijgt de macht: markt, overheid of een ‘trusted third party’? Hoe wordt het delen van data gestimuleerd en gereguleerd? En hoe is de reiziger te motiveren om anders te reizen?

Vroegboekkorting

De Stad Antwerpen is gastheer. De organisatie is in handen van de vakbladen VerkeersNet.nl, OVPro.nl en TaxiPro.nl. Het MaaS Congres België volgt op twee eerdere succesvolle congressen in Nederland.

Het MaaS Congres België verenigt concessieverleners, vervoerders, service providers, leasemaatschappijen, politici, toeleveranciers en mobiliteitsdeskundigen bij adviesbureaus, de landelijke, regionale of lokale overheid. Zij krijgen inzicht in de laatste ontwikkelingen, gevolgen voor de sector en kansen voor hun organisatie.

Wie zijn of haar ticket vóór 25 oktober 2019 boekt, profiteert van 100 euro vroegboekkorting. Meer informatie is te vinden op www.maascongres.be

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.