Mobiliteits experience BEELD Pon

Interactieve reis door huidige en toekomstige mobiliteitswereld

Hoe bewegen wij ons in de toekomst door de stad? Wat is een slim fietspad? Hoe gaan we om met deelvervoer? Nadenken over deze vragen kan bij Move Mobility Experience, dat vanaf 22 oktober haar deuren opent aan het Stadionplein in Amsterdam. Dit museum 2.0, een initiatief van mobiliteitsaanbieder Pon, biedt jong en oud een interactieve reis door de geschiedenis en de toekomst van mobiliteit.

Zo is bij Move niet alleen de allereerste elektrische deelauto ooit te zien en te besturen, de WitKar. Maar ook die van morgen: er kan met vier personen gereden worden in een zelfrijdende, elektrische taxi. De taxi reist virtueel door het Amsterdam van 2040. Op een fietssimulator kunnen twee personen racen tegen de klok, niet alleen bergop maar ook door bijvoorbeeld slim de kortste route naar de binnenstad te kiezen.

Uitdagen

Behalve inkijkjes in de toekomst van mobiliteit en de verschillende mobiliteitsdiensten, zijn bij Move ook de nieuwste en toekomstige modellen fietsen en auto’s te bewonderen, onder meer die van Gazelle, Cervélo, Audi, Porsche en Bentley.

Met Move, dat gratis toegankelijk is, wil Pon bezoekers uitdagen om na te denken over hoe in de toekomst om te gaan met mobiliteit in de steeds drukker wordende steden.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.